Avem nevoie de: 1 pahar= 250 ml
~1 ou
~ 1 pahar zahar (eu am facut cu indulcitor)
~1/2 pahar ulei
~1 pahar lapte caldut
~3-4 linguri dilceata de care vreti
~2-3 linguri cacao
~o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
~1 pliculet zahar vanilat
~nuci taiate marunt
~2 pahare faina
Pt glazura:
~3 linguri zahar
~3 linguri cacao
~2 linguri apa
~50 gr. unt
Se freaca oul cu zaharul si vanilia se adauga cacao,uleiul,(tot timpul amestecam usor) laptele cate putin, dulceata,bicarbonatul stins, faina in ploaie si la sfarsit incorporam si nucile. Ungem o tava sau o tapetam cu hartie de copt, punem aluatul si introducem in cuptor preincalzit la 180 grade pt 30-35 min.
Intre timp preparam glazura, amestecam cele 3 linguri de zahar cu cacao si apa, punem pe foc mic pana incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam 50 gr unt, amestecam continu pana se topeste untul. Cand prajitura e gata si usor racita o taiem in tava patratele,romburi, dupa preferinta si turnam glazura peste, cu o pensula uniformizam sosul si lasam sa se raceasca bine.
ps: cu zahar iese mai pufoasa,dar din cauza unor probleme de sanatate a trebuit sa fac cu indulcitor.
Pofta buna!
~1 ou
~ 1 pahar zahar (eu am facut cu indulcitor)
~1/2 pahar ulei
~1 pahar lapte caldut
~3-4 linguri dilceata de care vreti
~2-3 linguri cacao
~o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
~1 pliculet zahar vanilat
~nuci taiate marunt
~2 pahare faina
Pt glazura:
~3 linguri zahar
~3 linguri cacao
~2 linguri apa
~50 gr. unt
Se freaca oul cu zaharul si vanilia se adauga cacao,uleiul,(tot timpul amestecam usor) laptele cate putin, dulceata,bicarbonatul stins, faina in ploaie si la sfarsit incorporam si nucile. Ungem o tava sau o tapetam cu hartie de copt, punem aluatul si introducem in cuptor preincalzit la 180 grade pt 30-35 min.
Intre timp preparam glazura, amestecam cele 3 linguri de zahar cu cacao si apa, punem pe foc mic pana incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam 50 gr unt, amestecam continu pana se topeste untul. Cand prajitura e gata si usor racita o taiem in tava patratele,romburi, dupa preferinta si turnam glazura peste, cu o pensula uniformizam sosul si lasam sa se raceasca bine.
ps: cu zahar iese mai pufoasa,dar din cauza unor probleme de sanatate a trebuit sa fac cu indulcitor.
Pofta buna!
buna,ma bucur ca santem in aceasi zodie...negresa e prajitura care ma chinuit cel mai mult,o sa incerc si reteta ta ....poate rasare soarele si pe strada mea,felicitari pt blog
Bely , ai un premiu la mine pe blog, te invit sa-l ridici.
Te pup si o seara buna!
ft buna si simpla reteta,cu siguranta o voi incerca si eu!
yammm... arata foarte bine ! imi place pe la tine :*