Ingrediente necesare:
1 kilogram de caracatita
1 ceapa medie
1 pahar vin rosu
2 pahare apa
1 pahar orez
3-4 linguri ulei de masline
delikat,piper, si sare dupa gust
Mod de preparare:
Taiem caracatita in bucati potrivite, adaugam paharul de vin peste si rezervam pt cateva minute
intr-o cratita punem uleiul de masline,adaugam ceapa tocata si calim timp de 1 min la foc molcom,adaugam caracatita cu vinul si lasam sa dea in clocot aproximativ 3-4 min, adaugam condimentele si cele 2 pahare de apa(tot timpul masuram cu acealasi pahar), lasam sa fiarba la foc mic circa 20 min., oala acoperim cu capac. Dupa timpul scurs adaugam paharul de orez, la inceput amestecam in oala des sa nu se prinda orezul, cand orezul este fiert stingem focul si servim cald.
Pofta buna!
1 kilogram de caracatita
1 ceapa medie
1 pahar vin rosu
2 pahare apa
1 pahar orez
3-4 linguri ulei de masline
delikat,piper, si sare dupa gust
Mod de preparare:
Taiem caracatita in bucati potrivite, adaugam paharul de vin peste si rezervam pt cateva minute
intr-o cratita punem uleiul de masline,adaugam ceapa tocata si calim timp de 1 min la foc molcom,adaugam caracatita cu vinul si lasam sa dea in clocot aproximativ 3-4 min, adaugam condimentele si cele 2 pahare de apa(tot timpul masuram cu acealasi pahar), lasam sa fiarba la foc mic circa 20 min., oala acoperim cu capac. Dupa timpul scurs adaugam paharul de orez, la inceput amestecam in oala des sa nu se prinda orezul, cand orezul este fiert stingem focul si servim cald.
Pofta buna!
N-am mancat caracatita decat o data si era de conserva... Dar cred ca ce ai facut tu acolo tre' sa fi fost bun.
Mononoke, e buna caracatita si din conserva dar nu se compara cu cea proaspata/congelata.., mie personal imi place mult orez de caracatita, eu zic ca merita incercat