Reteta e usor de pregatit si foarte gustoasa(traditionala Portugheza)
Avem nevoie de:
800 gr file de merluciu
14-16 creveti decorticati dar cu cap
150 ml supa de peste(eu am fiert din cozi cu o lingurita de delikat)
100 ml smantana lichida
150 ml vermut alb
100 ml coneac sau wischi
1 lingra pasta de tomat
1 ceapa medie
2 linguri ulei de masline
piper alb dupa gust
putin patrunjel
o lingurita amidon sau faina alba
Mod de preparare:
Taiem pestele in bucati potrivite, curatam crevetii de coaja si asezam impreuna cu pestele intr-un vas de iena, le saram, piperam si-l lasam de o parte
din cozi de peste si o lingurita de delikat fierbem o supa(150ml) cand e gata o strecuram
intr-o tava adaugam 2 linguri ulei de masline si ceapa tocata marunt si o calim putin, adaugam coneacul cu vermutul si-l flambam, cand s-a stins flacara adaugam o lingura pasta de tomat,supa,smantana lichida si patrunjelul tocat marunt
lasam sa fiarba circa 5 min si-l ingrosam cu o lingurita de amidon
turnam sosul respectiv peste pestele si creveti si-l dam la cuptor preincalzit la 200* pt 20-30 min. Se serveste cu piure de cartofi
POFTA BUNA!
Avem nevoie de:
800 gr file de merluciu
14-16 creveti decorticati dar cu cap
150 ml supa de peste(eu am fiert din cozi cu o lingurita de delikat)
100 ml smantana lichida
150 ml vermut alb
100 ml coneac sau wischi
1 lingra pasta de tomat
1 ceapa medie
2 linguri ulei de masline
piper alb dupa gust
putin patrunjel
o lingurita amidon sau faina alba
Mod de preparare:
Taiem pestele in bucati potrivite, curatam crevetii de coaja si asezam impreuna cu pestele intr-un vas de iena, le saram, piperam si-l lasam de o parte
din cozi de peste si o lingurita de delikat fierbem o supa(150ml) cand e gata o strecuram
intr-o tava adaugam 2 linguri ulei de masline si ceapa tocata marunt si o calim putin, adaugam coneacul cu vermutul si-l flambam, cand s-a stins flacara adaugam o lingura pasta de tomat,supa,smantana lichida si patrunjelul tocat marunt
lasam sa fiarba circa 5 min si-l ingrosam cu o lingurita de amidon
turnam sosul respectiv peste pestele si creveti si-l dam la cuptor preincalzit la 200* pt 20-30 min. Se serveste cu piure de cartofi
POFTA BUNA!
pt. idei pe tema sugerez paginile restaurantelor din diferitele bucatarii:
mancare chinezeasca
japoneza:
mancare japoneza, sushi
Pizza bucataria italiana
http://www.netpizza.ro/supe_ciorbe
mancare_traditionala
etc..