Crema de zahar ars

Author: bely // Category:
Acest desert se face foarte usor si e delicios, doar ne trebuie rabdare sa se raceasca...
Avem nevoie de:
~1 l lapte
~200 gr zahar
~1 plic zahr vanilat
~6 oua
Intr-o tava/cratita punem 4 linguri de zahar la caramelizat pe foc mic, cand s a topit zaharul si a prins o culoare usor maronie punem in forma/cratita unde vom face crema si cu grija intindem pe pereti uniform caramelul. Batem ouale cu zaharul si vanilia circa 1 min. apoi punem incet laptele si tot amestecam pana incorporam tot laptele, turnam in forma si punem in cuptor preincalzit la 180º pt 30 min. dupa timpul scurs marim caldura la 220º si mai lasam pt 10 min sa prinda culoare aurie deasupra.Scoatem crema din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma, cand e rece o rasturnam pe un platou si o bagam in frigider pt 2-3 ore, se serveste rece cu sos caramel.








1 Response to "Crema de zahar ars"

Rosita Vargas Says :
10 noiembrie 2011 la 16:51

gracias por estar en mi cocina,la crema es una receta estupenda,siempre la preparo,abrazos grandes.

Trimiteți un comentariu