Avem nevoie de:
~ 6 cartofi
~ 8-10 prune mari
~ 1 ou
~ pesmet
~zahar
~ulei
~2 linguri migdale macinate(nu e obrigatoriu)
~ faina
Curatam cartofii si ii punem la fiert cu un praf de sare, cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii facem piure, lasam sa se raceasca. Intre timp preparam pesmetul, punem putin ulei intr-o tigaie si prajim usor pesmetul cu grija sa nu-l ardem,cand e gata il punem pe o farfurie si adaugam zahar dupa gust si migdalele macinate. In piureul racit adaugam oul, amestecam bine si pe urma adaugam faina cat cuprinde, sa iasa un aluat destul de consistent, se intinde o foaie subtire si se taie patrate se pune cate o jumatate de pruna si se modeleaza rotunde sau se ia direct cu mana aluat si il modelam in mana. Se lucreaza cu destula faina fiind aluatul mai lipicios. Intr-o cratita se pune apa la fiert cand incepese sa clocoteasca se adauga galustele, cand se ridica la suprafata sunt fierte, se scot cu o spumiera si se dau prin pesmet.
~ 6 cartofi
~ 8-10 prune mari
~ 1 ou
~ pesmet
~zahar
~ulei
~2 linguri migdale macinate(nu e obrigatoriu)
~ faina
Curatam cartofii si ii punem la fiert cu un praf de sare, cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii facem piure, lasam sa se raceasca. Intre timp preparam pesmetul, punem putin ulei intr-o tigaie si prajim usor pesmetul cu grija sa nu-l ardem,cand e gata il punem pe o farfurie si adaugam zahar dupa gust si migdalele macinate. In piureul racit adaugam oul, amestecam bine si pe urma adaugam faina cat cuprinde, sa iasa un aluat destul de consistent, se intinde o foaie subtire si se taie patrate se pune cate o jumatate de pruna si se modeleaza rotunde sau se ia direct cu mana aluat si il modelam in mana. Se lucreaza cu destula faina fiind aluatul mai lipicios. Intr-o cratita se pune apa la fiert cand incepese sa clocoteasca se adauga galustele, cand se ridica la suprafata sunt fierte, se scot cu o spumiera si se dau prin pesmet.
N-am mai mancat de ani de zile
si galustele tale ma inspira grozav...
Am sa te imit cat de curand!
Buna ,am avut si eu reteta,acum o sa incerc si reteta ta,o sa revin cu un mesaj,felicitari pentru blog ,arata foarte bine
Buna violet, multumesc pt aprcieri.