Pizza cu aluat de malai si creveti/gambe

Author: bely // Category:
Pt aluat avem nevoie de:
~2 cani faina alba
~1/2 cana faina malai
~2 linguri ulei de masline
~ 15 gr drojdie verde sau o lingurita drojdie uscata
~1 praf de sare
~ 3 sferturi de cana apa calduta
cana= 250 ml
din acest aluat ies 2 pizza medii
Pt umplutura:
~ 1 cutie mica porumb
~ 1 cutie ciuperci champion laminate
~ 12 buc. creveti/gambe decorticati si taiati in 2-3 depinde de marime
~ 200gr mozzarela razuita
~toping pt pizza
Modul de preparare:
Intr-un vas punem faina alba,malai,sarea si 2 linguri ulei de masline, dizolvam apa calduta cu drojdia si framantam pana iese un aluat potrivit, lasam 30 min la dospit. Ungem cu ulei 2 forme rotunde de pizza, cu un sucitor intindem masa in forma rotunda ungem cu toping si presaram ingredientele dupa gustul fiecaruia. Preincalzim cuptorul la 180º si lasam pt 25-30 min. Pofta buna!






















4 Responses to "Pizza cu aluat de malai si creveti/gambe"

MONONOKE KITCHEN Says :
5 iunie 2009, 00:33

Pizza asta trebuie c-a fost o nebunie, am sa incerc neaparat reteta, multumim pentru ea!

bely Says :
5 iunie 2009, 06:22

Chiar merita incercata, aluatul e supe..iar umplutura se poate pune dupa gustul fiecaruia.

Anastasia Says :
3 iulie 2009, 04:38

nota 10 cu + bravo!

bely Says :
4 iulie 2009, 04:02

Anastasia, multumesc pt aprecieri!

Trimiteți un comentariu