Premiul..

Author: bely // Category:

Am primit acest premiu de la dian@´s, iti multumesc mult pt gest si aprecieri, il ofer mai departe Meliandei.

Premiul "Blog apreciat"

Author: bely // Category:


Am primit acest premiu de la Just me pe aceasta cale ii multumesc frumos pt gest, ma simt onorata sa am acest premiu in colectie! Il ofer mai de parte la toate bucataresele din lista mea.. am vazut ca multe au deja acest premiu de aceea nu voi scrie numele blogului, iar cele care nu-l au le rog sa-l ridice de la mine.

Alba-Neagra

Author: bely // Category:
Avem nevoie pt aceasta prajitura delicioasa de urmatoarele ingrediente:
pt blat:
~150 gr unt
~200gr zahar
~5 oua
~200gr faina
~70gr cacao
~2 plicuri zahar vanilat
~1 praf de copt
pt crema:
~1kil branza dulce de vaci
~300gr zahar
~2 lamai(coaja si sucul lor)
~200ml frisca
~8 foi gelatina incolora
~1 zahar vanilat
~50 gr ciocolata neagra pt ornat
Cuptorul se incalzeste la 180º, se tapeteaza o forma(24x35) cu hartie de copt. Se bate untul pana devine
cremos,se adauga zaharul tos si vanilat apoi ouale pe rand urmate de faina amestecata cu praful de copt si cacao.Se aseaza in forma si se coace in mijlocul cuptorului timp de 20 min., se scoate si se lasa sa se raceasca.
Pt crema, se inmoaie gelatina. Se amesteca branza cu zaharul sucul si coaja de lamaie, se ia 3-4 linguri din crema, se incalzeste si se omogenizeaza gelatina dupa care se incorporeaza in crema urmate de frisca batuta. Se taie blatul in doua se aseaza 2/3 din crema, se acopera cu partea cealalta a blatului dupa care se intinde restul de crema si se acopera cu ciocolata razuita, se lasa la rece pt cel putin 3 ore!





pt crema




Crema de zahar ars

Author: bely // Category:
Acest desert se face foarte usor si e delicios, doar ne trebuie rabdare sa se raceasca...
Avem nevoie de:
~1 l lapte
~200 gr zahar
~1 plic zahr vanilat
~6 oua
Intr-o tava/cratita punem 4 linguri de zahar la caramelizat pe foc mic, cand s a topit zaharul si a prins o culoare usor maronie punem in forma/cratita unde vom face crema si cu grija intindem pe pereti uniform caramelul. Batem ouale cu zaharul si vanilia circa 1 min. apoi punem incet laptele si tot amestecam pana incorporam tot laptele, turnam in forma si punem in cuptor preincalzit la 180º pt 30 min. dupa timpul scurs marim caldura la 220º si mai lasam pt 10 min sa prinda culoare aurie deasupra.Scoatem crema din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma, cand e rece o rasturnam pe un platou si o bagam in frigider pt 2-3 ore, se serveste rece cu sos caramel.








Supa crema de legume

Author: bely // Category:
Aceasta supa crema e preferata sotului, se face usor si e plina de vitamine, noi o consumam des.
Avem nevoie de:
~5 cartofi
~3 morcovi
~1 ceapa
~1 varza dulce medie
~sare,piper, delicat dupa gust
Curatam legumele si le taiem in cuburi mari, taiem in 2 varza, jumatate o punem la fiert cu legumele iar cealalta jumatate o taiem fidelute subtiri. Punem apa cat sa acopere bine legumele, aproximativ 2 l, punem pe foc mic si lasam sa fiarba aproximativ 25-30 min. cand legumele sunt fierte le dam prin blender/robot, adaugam varza taiata fidelute si acoperim cu capac, lasam circa 8-10 min. la foc mic, condimentam dupa gust. Dupa ce fecem crema si adaugam varza taiata marunt trebuie sa mestecam in oala din cand in cand sa nu se prinda. Pt iubitori de picant se serveste cu sos de ardei iute.
La fel puteti combina legumele dupa preferinte.




Raffaello

Author: bely // Category:
Acest dulce se prepara rapid,usor si e si gustos.
250 gr unt fara sare
250 gr zahar pudra
200 + 50gr nuca de cocos
250gr lapte praf
100gr migdale
2 linguri lichior(dupa preferinta)
Untul moale,zaharul pudra,nuca de cocos(200gr) si laptele praf se amesteca cu spiralele de la mixer sau cu o lingura de lemn, adaugam si cele 2 linguri de lichior amestecam bine si le modelam sub forma de bomboane rotunde punand cate o migdala in mijloc, apoi le tavalim prin nuca de cocos ramasa. Se lasa la rece cel putin 4-5 ore!





Ciorba de perisoare

Author: bely // Category:















Avem nevoie de:
~2 morcovi
~o ceapa
~radacina de patrunjel
~1 ardei verde/rosu
~2-3 linguri ulei
~mirodeni dupa gust
~100ml smantana + 1 galbenus
~o mana de varza murata taiata fidelute sau 500ml bors
~1 1/2 apa
pt perisore:
~400gr carne tocata (porc,vita..)
~1 ou
~4-5 linguri orez
~putin cimbru pt aroma
Dam pe razatoare morcovul,tocam ceapa,aredeiul si patrunjelul marunt, punem intr-o oala putin ulei si le calim 1 min. adaugam apa si lasam sa dea in clocot. Intre timp preparam perisoarele, amestecam carnea cu orezul,oul,cimbru si condimente dupa gust,le modelam si le punem la fiert, cand se ridica deasupra punem mana de varza murata sau 500ml bors, mai lasam 5 min si le tragem de pe foc. 100ml smantana fecam cu un galbenus de ou, luam cu polonicul putina zeama si adaugam in smantana incet (altfel se branzeste) cand am dizolvat bine smantana o turnam peste ciorba. Se serveste cu ardei iute!





Pofta buna!





Premii

Author: bely // Category:



Luna trecuta am mai primit 2 premii de la Melianda dar abia acuma am reusit sa le ridic, pe aceasta cale iti multumesc pt atentie si iti doresc spor la gatit in continuare! Ofer si eu la randul meu aceste premii bucatareselor din lista mea!


Premiul "Crazy about cookies"!

Author: bely // Category:

Am mai primit un premiu de la Anastasia caruia tin sa-i multumesc pt gestul frumos!

Premiul "Blog de oro"

Author: bely // Category:

Am primit acest premiu de la Melianda caruia ii multumesc pt gestul frumos. La randul meu il ofer Kuanei cu mare drag!




Negresa simpla

Author: bely // Category:
Avem nevoie de: 1 pahar= 250 ml
~1 ou
~ 1 pahar zahar (eu am facut cu indulcitor)
~1/2 pahar ulei
~1 pahar lapte caldut
~3-4 linguri dilceata de care vreti
~2-3 linguri cacao
~o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
~1 pliculet zahar vanilat
~nuci taiate marunt
~2 pahare faina
Pt glazura:
~3 linguri zahar
~3 linguri cacao
~2 linguri apa
~50 gr. unt
Se freaca oul cu zaharul si vanilia se adauga cacao,uleiul,(tot timpul amestecam usor) laptele cate putin, dulceata,bicarbonatul stins, faina in ploaie si la sfarsit incorporam si nucile. Ungem o tava sau o tapetam cu hartie de copt, punem aluatul si introducem in cuptor preincalzit la 180 grade pt 30-35 min.
Intre timp preparam glazura, amestecam cele 3 linguri de zahar cu cacao si apa, punem pe foc mic pana incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam 50 gr unt, amestecam continu pana se topeste untul. Cand prajitura e gata si usor racita o taiem in tava patratele,romburi, dupa preferinta si turnam glazura peste, cu o pensula uniformizam sosul si lasam sa se raceasca bine.
ps: cu zahar iese mai pufoasa,dar din cauza unor probleme de sanatate a trebuit sa fac cu indulcitor.
Pofta buna!















Chiftele din dovlecel

Author: bely // Category:
Avem nevoie de:
~2 dovlecei mai mari
~1 ou
~ marar
~ sare,piper,delikat
~ 100-150 gr cascaval sau feta
~3-4 linguri faina

Curatam dovleceii si ii dam pe razatoare mare, punem niste sare peste ei si ii lasam in strecuratoare vreo 30 min. sa se scurga bine. Dupa acest timp storcem bine dovleceii intre pumni(sa ramana cat mai uscati) si punem intr-un vas, adaugam oul,cascavalul/feta rasa si condimentele, amestecam bine si adaugam cele 3-4 linguri de faina. Intr-o tava punem ulei la incalzit luam din aluat cu lingura si punem in forma rotunda, le prajim pe ambele parti. Cand sunt gata se scot pe servetele ca sa absoarbe surplusul de ulei. Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!










Galuste cu prune

Author: bely // Category:
Avem nevoie de:
~ 6 cartofi
~ 8-10 prune mari
~ 1 ou
~ pesmet
~zahar
~ulei
~2 linguri migdale macinate(nu e obrigatoriu)
~ faina

Curatam cartofii si ii punem la fiert cu un praf de sare, cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii facem piure, lasam sa se raceasca. Intre timp preparam pesmetul, punem putin ulei intr-o tigaie si prajim usor pesmetul cu grija sa nu-l ardem,cand e gata il punem pe o farfurie si adaugam zahar dupa gust si migdalele macinate. In piureul racit adaugam oul, amestecam bine si pe urma adaugam faina cat cuprinde, sa iasa un aluat destul de consistent, se intinde o foaie subtire si se taie patrate se pune cate o jumatate de pruna si se modeleaza rotunde sau se ia direct cu mana aluat si il modelam in mana. Se lucreaza cu destula faina fiind aluatul mai lipicios. Intr-o cratita se pune apa la fiert cand incepese sa clocoteasca se adauga galustele, cand se ridica la suprafata sunt fierte, se scot cu o spumiera si se dau prin pesmet.