Raffaello

Author: bely // Category:
Acest dulce se prepara rapid,usor si e si gustos.
250 gr unt fara sare
250 gr zahar pudra
200 + 50gr nuca de cocos
250gr lapte praf
100gr migdale
2 linguri lichior(dupa preferinta)
Untul moale,zaharul pudra,nuca de cocos(200gr) si laptele praf se amesteca cu spiralele de la mixer sau cu o lingura de lemn, adaugam si cele 2 linguri de lichior amestecam bine si le modelam sub forma de bomboane rotunde punand cate o migdala in mijloc, apoi le tavalim prin nuca de cocos ramasa. Se lasa la rece cel putin 4-5 ore!





Ciorba de perisoare

Author: bely // Category:















Avem nevoie de:
~2 morcovi
~o ceapa
~radacina de patrunjel
~1 ardei verde/rosu
~2-3 linguri ulei
~mirodeni dupa gust
~100ml smantana + 1 galbenus
~o mana de varza murata taiata fidelute sau 500ml bors
~1 1/2 apa
pt perisore:
~400gr carne tocata (porc,vita..)
~1 ou
~4-5 linguri orez
~putin cimbru pt aroma
Dam pe razatoare morcovul,tocam ceapa,aredeiul si patrunjelul marunt, punem intr-o oala putin ulei si le calim 1 min. adaugam apa si lasam sa dea in clocot. Intre timp preparam perisoarele, amestecam carnea cu orezul,oul,cimbru si condimente dupa gust,le modelam si le punem la fiert, cand se ridica deasupra punem mana de varza murata sau 500ml bors, mai lasam 5 min si le tragem de pe foc. 100ml smantana fecam cu un galbenus de ou, luam cu polonicul putina zeama si adaugam in smantana incet (altfel se branzeste) cand am dizolvat bine smantana o turnam peste ciorba. Se serveste cu ardei iute!





Pofta buna!





Premii

Author: bely // Category:



Luna trecuta am mai primit 2 premii de la Melianda dar abia acuma am reusit sa le ridic, pe aceasta cale iti multumesc pt atentie si iti doresc spor la gatit in continuare! Ofer si eu la randul meu aceste premii bucatareselor din lista mea!