Friptura de miel

Author: bely // Category:
Pt aceasta friptura avem nevoie de un baitz, e usor de preparat si foarte gustos
Avem nevoi de:
1.5-2 kile carne de miel(eu am pus o pulpa mica si niste coaste)
o ceapa
4-5 cartofi taiati in 4(cui ii place)
Bait:
8-10 dinti usturoi(zdrobit)
1 foaie de dafin rupta in bucati mici
o lingurita boia dulce
o lingurita plina de sare dura
un varf de cutit piper alb macinat
sucul de la o lamaie
150 ml vin alb
100 ml apa

Intr-un vas mare punem usturoiul zdrobit si restul ingredientelor pt baitz, amestecam bine
Intr-un recipient(trebuie sa aiba capac ce se poate inchide ermetic) asezam carnea deja curatata si crestata, adaugam baitz-ul peste carne, punem capacul si bagam in frigider peste noapte, chiar se poate lasa si 24 ore, din cand in cand agitam recipientul sau intoarcem carnea
dupa timpul scurs taiem o ceapa rondele si punem intr-o tava, asezam carnea peste ceapa la fel si baitz-ul turnam peste carne si bagam in cuptor preincalzit la 180-200* pt circa 1:30 min
daca doriti sa puneti si cartofi, adaugati dupa 30 min
Carnea iese foarte frageda si gustoasa!
POFTA BUNA!























0 Responses to "Friptura de miel"

Trimiteți un comentariu